We kennen allemaal het grote succes van de woonwinkel Ikea uit Zweden, maar Zweden heeft zoveel meer te bieden. Zweden is het grootste land van Scandinavië. Nederland past 11 keer in Zweden en België past zelfs 15 keer in het land. Het land is merendeels bedekt met naaldbossen, maar het land telt ook vele meren. Stockholm is de hoofdstad van het land en voor de H&M liefhebber is het wel leuk om te weten dat er maar liefst 34 H&M winkels in de stad te vinden zijn.

Wat heeft Zweden te bieden aan de Nederlander?

Zweden heeft, net zoals andere landen in Scandinavië, nog veel ongerepte stukken natuur. De natuur wordt door de overheid beschermt in de vorm van natuurreservaten en nationale parken. Alles wat je in Nederland niet kunt vinden, heb je in Zweden wel. Eindeloze bossen en meren waar je gewoon uit kunt drinken, elanden, beren en lynxen zijn kenmerkend voor dit land.

Naast de prachtige en rustige natuur zijn er ook grote steden. Zoals ik eerder al aangaf is Stockholm de hoofdstad van Zweden. Stockholm is een stad met leuke bezienswaardigheden, veel winkels en leuke eettentjes. Het is belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Stockholm is niet zoals Parijs met de Eiffeltoren, Sacré Coeur en alle andere bekende toeristenspots. In Stockholm moet je iets beter zoeken, maar heb je veel verborgen schatten.

Emigreren naar Zweden?

Waarom willen Nederlanders emigreren naar Zweden? Dit is voor iedereen verschillend. De één is verliefd geworden op het land, de ander moet verhuizen voor werk, sommige verhuizen om met hun geliefde te zijn of op omdat ze zoek zijn naar de ruimte die we in Nederland missen. Los van de reden om te verhuizen zijn er een hoop regels waar je, je aan dient te houden om te kunnen emigreren naar Zweden. Er moet natuurlijk ook een hoop geregeld worden voordat je kunt verhuizen. Erg handig is om een verhuisbedrijf in handen te nemen wanneer je gaat verhuizen naar Zweden. Zij kunnen alles uit handen nemen en zijn gewend om met de weersomstandigheden in Zweden deel te nemen aan het verkeer.

Er zijn verder ook veel informatieve websites over Zweden en het emigreren naar Zweden waar je tips kunt vinden.