Omscholen naar een ander beroep is een goed idee wanneer iemand binnen zijn of haar huidige beroep onvoldoende mogelijkheden ziet om het beroep uit te oefenen dat diegene liever zou willen uitoefenen.

Tips voor een omscholing naar bouwvakker

Vakmasters Goes is een uitzendbureau voor in de bouw en geeft graag een aantal tips voor degenen die erover denken zich te laten omscholen naar bouwvakker. De belangrijkste tips om je te laten omscholen naar bouwvakker zijn:

1. Volg een opleiding 

Bij Vakmasters is er altijd een plaats voor degene die een opleiding wil volgen om te beginnen als stukadoor, metselaar, timmerman of bijvoorbeeld als tegelzetter. Ga ook naar voorlichtingsbijeenkomsten van diverse andere bouwscholen en kijk welke opleidingen zij te bieden hebben.

2. Solliciteer bij een werkcentrum

Volg een omscholingstraject bij een werkcentrum waar je na een intakegesprek snel aan de slag kunt als medewerker in de bouw. Bij diverse werkcentra kan je een introductie krijgen in de volgende beroepen:

  • timmerman
  • houtbewerker
  • tegelzetter
  • metselaar
  • stucadoor

3. Volg een BBL- of BOL- opleiding

Vaak is het mogelijk om naast je huidige baan je te laten omscholen voor een ander beroep. Hierdoor is het mogelijk om een opleiding te volgen voor het beroep dat je wenst uit te oefenen en tegelijkertijd werkzaam te blijven in je huidige beroep (wat bijvoorbeeld nodig kan zijn voor het beschikken over een voldoende inkomen). Bij een BOL- (beroepsopleidende leerweg) opleidende leerweg besteed je het grootste deel van je tijd aan een opleiding en daarnaast loop je stage binnen het vakgebied waar je werkzaam wilt zijn. Bij een BBL- (beroepsbegeleidende leerweg) opleiding werk en leer je tegelijkertijd. In de sector bouw & techniek zijn er veel mogelijkheden om een BOL- of BBL- opleiding te volgen en deze wijze van omscholen is dus ook zeer aan te raden als je je wilt laten omscholen naar bouwvakker!

Vakmasters helpt iedereen die een baan in de bouw of techniek zoekt. Neem vrijblijvend contact met de vestiging in jouw regio op om de mogelijkheden te bespreken voor een baan in de bouw of techniek. Op de website van Vakmasters kan je ook je emailadres achterlaten en zo op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *