Geef uw woning meer comfort en bespaar op uw stookkosten met dubbel glas. Wat zijn de gemiddelde prijzen en hoe laat u het voordelig dubbel glas plaatsen?

Prijzen per m2

De prijzen voor dubbel glas beginnen bij € 65 per m2 en lopen op afhankelijk van de mate van isolatie van de glassoort, ook wel de U-waarde genoemd. Hieronder een overzicht van de verschillende dubbel glas prijzen per m2, exclusief arbeidskosten:

Standaard dubbel glas: € 65 per m2

HR: € 70 per m2
HR+: € 75 per m2
HR++: € 80 per m2

Dubbel glas en HR++

Dubbele beglazing bestaat uit minimaal 2 glasplaten met een isolerende laag ertussen. Bij standaard dubbel glas is dat gewoon lucht, bij HR-glas een speciaal soort gas dat nog beter isoleert. Hierdoor wordt de kou beter buiten gehouden, en weerkaatst de warmte in huis terug. Dubbele beglazing of HR-glas wordt ook wel isolatieglas genoemd.

Aanzienlijk besparen

Met isolatieglas houdt u de temperatuur in huis beter op peil. U hoeft dus minder bij te stoken, zodat u aanzienlijk kunt besparen op uw energierekening. Dit maakt het laten plaatsen van dubbel glas een investering die u binnen afzienbare tijd ook weer hebt terugverdiend.

Voorzetramen

Het kan zijn dat uw bestaande kozijnen moeten worden aangepast om dikker isolatieglas glas te kunnen dragen. De sponning moet dan verbreed worden, iets wat vaak bij oude kozijnen nodig is. Is dit niet mogelijk of te duur, dan zijn voorzetramen nog een optie. Dat zijn aparte glasplaten in een frame die op uw bestaande raam of kozijn worden gezet. Voorzetramen isoleren meestal wel iets minder dan dubbel glas.