Het belangrijkste wanneer u een jacuzzi aanschaft is dat u veel tijd kan spenderen aan het genieten van uw jacuzzi, niet dat u veel tijd besteedt aan het onderhoud van de jacuzzi! Belangrijk is dus om te weten wanneer uw jacuzzi onderhoud nodig heeft. En hoe u dit kan voorkomen.

Spa onderhoud begint bij de installatie

Het onderhoud van de jacuzzi begint al met de installatie. Om ervoor te zorgen dat uw spa optimaal functioneert en geen defecten vertoont, is het immers belangrijk dat de spa op een stevige ondergrond wordt geplaatst die genoeg gewicht kan dragen en 100% waterpas staat. Daarenboven moet er een stroombron in de buurt zijn, moet het bad gevuld worden met zuiver water en kunt het beste de installatie laten aan een professional zoals Spa Care Brabant. De professional zorgt er ook voor dat alle filters correct geplaatst zijn en goed functioneren. Dit zal uw spa onderhoud later veel doeltreffender maken. 

De waterkwaliteit controleren 

De waterkwaliteit is een kritiek onderdeel van de onderhoud voor uw jacuzzi . Twee belangrijke pijlers zijn de alkaliniteit waarde, en het chloorgehalte. De alkaliniteit waarde geeft de zuurtegraad van het water weer, terwijl het chloorgehalte instaat voor de reiniging en ontsmetting van het water zelf. De zuurtegraad zou zich altijd zo dicht mogelijk bij 7,6 moeten bevinden. Het chloorgehalte kan u tijdens het spa onderhoud controleren via de meegeleverde strips. Ook wanneer de waterkwaliteit steeds in perfecte toestand gehouden wordt zal u af en toe een volledig onderhoud moeten doen waarbij ook het water vervangen wordt. 

Spa onderhoud voor de winter

Vaak wordt ervan uitgegaan dat een spa voor buiten in de winter niet gebruikt kan worden. Het tegendeel is echter waar. Natuurlijk kan u uw spa vlak voor de winter volledig laten leeglopen, maar dan is een grondig spa onderhoud nodig om er zeker van te zijn dat er geen water meer achterblijft in de leidingen. Bij vriesweer zou dit water namelijk kunnen bevriezen, wat schade aan de leidingen kan veroorzaken. Ons advies is dus om uw hottub ’s winters gewoon vrolijk te laten aan staan en er regelmatig gebruik van te maken. Een heerlijk warm bubbelbad tijdens de koude wintermaanden is namelijk nog eens zo plezierig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *