vakantiehuisEen tweede huis wordt door steeds meer mensen als een rendementsvolle investering gezien. Dat is gebleken uit het groeiende aantal bezoekers op de jaarlijkse beurs voor mensen met (interesse voor) een tweede huis. De Second Home International zal in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvinden van 28 tot en met 30 maart.

Voor veel geïnteresseerden is het kopen van een tweede huis een manier om hun spaargeld op een actieve manier te benutten en er rendement uit te halen. Het is momenteel namelijk vrij riskant om op de beurs te beleggen en met sparen ontvang je ook bijna geen rentes meer. Door het investeren in een tweede huis, heb je een meer waardevaste bestemming. De crisis heeft er voor gezorgd dat de prijzen van huizen voor veel spaarders binnen handbereik gekomen zijn.

Verschillende landen

Wanneer iemand op zoek is naar een tweede huis, start deze zoektocht bij de meeste mensen met een passie voor een bepaalde regio of een land. Veel mensen gebruiken voor de keuze van een tweede huis argumenten zoals de locatie, hoeveelheid zon, rust en natuurlijk schoon. Populaire landen voor een tweede huis zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Turkije en Oostenrijk. Daarnaast zijn er nog een twintigtal landen vertegenwoordigd op de beurs, die mensen enthousiast willen maken voor de aanschaf van een tweede huis. Ook in Nederland zijn voldoende mogelijkheden voor het kopen van een tweede huis. Mede door recreatieparken met huizen in allerlei soorten en maten, op verschillende interessante locaties is het interessant geworden om in Nederland een tweede huis te kopen.

Advies

Het is belangrijk om van te voren goed advies in te winnen, dit kan bij financieel adviseurs zoals Financieel Pakhuys Brabant. Potentiele huizen kopers moeten voorafgaande aan de aanschaf van een tweede huis goed afvragen wat men precies met het tweede huis wil doen. Zal het huis gebruikt worden als tweede huis, zal het permanent bewoond worden, of wil je een combinatie van eigen vakantie en verhuur toepassen?