Het aantal woninginbraken is de laatste jaren heel erg gestegen, de Politie gaat een groot offensief beginnen tegen inbrekers.

Tegenwoordig worden inbraken zorgvuldiger uitgezocht. De hoofdcommissaris van de Raad van Korpschefs zegt dat inbraken topprioriteit krijgen. Uit cijfer van de AD misdaadmeter blijkt dat de hoeveelheid inbraken gestegen is tot ruim 64.000 inbraken. Dat is een stijging van 7 procent en dat zijn ongeveer 174 inbraken per dag. Dat aantal moet natuurlijk drastisch omlaag. Mensen hebben vaak heel lang last van inbraken en slapen hierdoor heel slecht.

De politie gaat campagnes voeren om inbraken te verminderen. Ook wordt er gerichter gesurveilleerd op plaatsen die inbraakgevoelig zijn. Om een inbraak bij uw woning te voorkomen kunt u ook aan inbraakbeveiliging denken, dat de kans op inbraak verminderd. Ook kunt u uw woning laten checken door experts op dit gebied en een politie veilig wonen keurmerk behalen voor uw woning. Inbraakproof is zo’n expert, dit bedrijf kan uw woning inspecteren en u een gedegen advies geven over het beveiligen van uw woning!