Het verkopen van je woning via de makelaar is niet de enige manier om van je woning af te komen. Je kunt ook ervoor kiezen om je woning direct te verkopen aan een vastgoedbedrijf. Dit kan meerdere redenen hebben om dit te doen. We zetten er een aantal hieronder op een rijtje. 

Wat te doen met je huis bij een scheiding?

De beslissing nemen om te gaan scheiden is niet gemakkelijk. Daarnaast zit je ook nog eens met je huis, wat ga je daar dan mee doen? Soms zit men niet te wachten op een lang verkoopproces. Daarom kiest men in sommige gevallen ook ervoor om naar een bedrijf te gaan wat vastgoed koopt. Dan heb je verder geen stress meer en kun je op korte termijn het geld eerlijk verdelen en ieder zijn of haar eigen weg op gaan. 

Verkopen en terughuren van de woning

Wanneer je eenmaal met pensioen bent en ook al je hypotheek hebt afgelost kiezen sommige mensen ervoor om hun huidige woning te verkopen. Het geld wat je hier dan voor terug krijgt kun je dan misschien deels besteden en je kan in de tussentijd gewoon in je huidige woning blijven wonen omdat je het van het vastgoedbedrijf weer terug huren. 

Verkopen zonder een makelaar 

Heb je gewoon simpelweg geen zin om een heel verkooptraject aan te gaan en meerdere bezichtigingen te hebben in je huis? Dan kun je ook ervoor kiezen dus niet met een makelaar in zee te gaan en al helemaal zelf niet de verkoop te regelen, maar gewoon het huis te laten kopen door een vastgoedkoper. Dan kun je op zeer korte termijn je huis verkopen. Na een bezichtiging komt een partij al vrij snel met een bod en kun je binnen een week al de verkoop van je woning rond krijgen. 

Schuldsanering 

Denk je binnen korte termijn in de schuldsanering terecht te komen? Dan kun je ervoor kiezen om je woning direct te verkopen. Bij een vastgoedhandelaar is het mogelijk om je woning te verkopen. De overwaarde kun je dan gebruiken om je schulden af te betalen. Daarna kun je wellicht op zoek naar een kleinere woning. Wellicht is het tijdelijk huren ervan ook een optie. Door de snelle verkoop van je woning ben je in ieder geval snel af van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *