Bij het onderhoud van bedrijfspanden komt ook vaak het onderhoud van wanden, tegelwanden, plinten en plafondsystemen kijken.

Wanneer het gaat om bedrijven zoals bakkerijen, slachterijen, autowasstraten, bedrijven in de chemische industrie, bedrijfskeukens, sanitaire ruimtes, bedrijfspanden met koel en vriescellen,  bedrijven die werken in de vis- en voedselverwerking en ziekenhuizen dan moet er rekening worden gehouden met de hygiënische aspecten. Vooral bij voedselbereiding moet men rekening houden met de HACCP eisen. HACCP staat voor: Hazard Analysis and Critical Control Points. In het Nederlands wordt ook dit ook wel Gevarenanalyse en kritische controlepunten genoemd. Bij het controleproces, uitgaande van de Europese Unie, probeert men bij het productieproces van voedingsmiddelen zo min mogelijk risico op besmetting te realiseren. plafondsysteem

Om aan deze eisen te voldoen zijn er verschillende middelen die gebruikt en geïnstalleerd kunnen worden in de bedrijfsruimte om de risico’s zo goed mogelijk te beperken. Hiervoor worden bij bedrijven bijvoorbeeld hygiënische plafondsystemen en HACCP wanden gebruikt. Dit zijn over het algemeen wand- en plafondbekleding systemen die eenvoudig te reinigen zijn.