Vind je ook altijd dat de gevels in nieuwbouwwijken er zo mooi uitzien? Wil je dat jouw woning of bedrijfspand er ook zo mooi uit komt te zien? Dat kan gemakkelijk door jouw gevel te reinigen in Tilburg. Alleen waar bestaat gevelonderhoud allemaal precies uit? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Het reinigen van de gevel

Op het moment dat de gevel er wat vies uitziet is het mogelijk om deze dus te laten reinigen. Hiervoor zijn drie verschillende manieren om de gevel te reinigen. Dit kan namelijk door middel van stroomreiniging, chemische reiniging en zandstralen. Dit heeft ieder zijn eigen specialisme. Zo kunnen de zandstralen graffiti en vuil verwijderen, de chemische reiniging kan verfresten en roet verwijderen en de stroomreiniging is voornamelijk geschikt voor wat wat lichte aanslag op de gevel.

Een waterafstotende laag op de gevel

Op het moment dat de gevel eenmaal is gereinigd, heb je ook de mogelijkheid om de gevel te laten onderspuiten waardoor de gevel waterafstotend wordt. Dit wordt ook wel impregneren genoemd. Het huis wordt dan ook beschermd tegen vorstschade, schimmelvorming en wordt de gevel ook nog eens brandwerend. Voor de toekomst is het ook aan te raden om deze laag op de gevel te laten spuiten. Het is dan gemakkelijker om schoon te houden en daardoor zal toekomstig gevelonderhoud gemakkelijker uitgevoerd worden.

Gevel voegen

Het voegen van de gevel is belangrijk binnen het onderhouden van de gevel. Tijdens het slijten van het voegwerk gaat er koude naar binnen. Dit heeft gevolgen voor het pand. De kans bestaat dat er vochtproblemen in het huis ontstaan. Zorg er daarom ook voor dat het voegwerk op tijd wordt vernieuwd.

Gevel reinigen laten uitbesteden

Wanneer je beschikt over een groot pand is het niet altijd verstandig om zelf de gevel te reinigen. Ga dan ook op zoek naar een schoonmaakbedrijf in de regio waar je dit kan uitbesteden. Vraag ook direct na of het mogelijk is om een onderhoudscontract te stuiten, waardoor de gevel op periodieke basis kan worden schoongemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *