gevelbekledingWilt u binnenkort een nieuwe gevelbekleding? Hieronder staan vijf voorbeelden van soorten gevelbekleding die veelal voorkomen.

Aluminium Gevelbekleding:
Deze manier van gevelbekleding word met name gebruikt bij de grotere kantoorpanden, toch zie je dit steeds meer bij woningen. Het aluminium heeft een paar unieke eigenschappen.
Het heeft een moderne uitstraling en het materiaal zelf kan makkelijk vervormd worden waardoor u een eigen stijl kan geven aan uw gevel. Daarnaast roest het niet en is het zeer stevig qua gebruik.

Gevelbekleding van bakstenen:
Zeer bekend is ook de gevelbekleding van baksteen. Dit blijft interessant voor architecten omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen blijven komen. Er wordt laatste jaren steeds meer met nauwkeurige details gewerkt, zoals patronen aanbrengen door verschillende kleuren bakstenen te gebruiken. Een belangrijke ontwikkeling is dat er bakstenen zijn die niet meer gevoegd hoeven worden en perfect op elkaar aansluiten. Dit geeft een uniek effect en bespaart een hoop voegwerk.

Glas als gevelbekleding:
Glas past helemaal in de stijl van nu, het is dan ook erg modern deze tijd. Wanneer je kiest voor glas als gevelbekleding kan het gebouw een moderne en open uitstraling creëren. Daarnaast is het zeer goed bestand tegen weersomstandigheden en makkelijk te onderhouden door een glazenwasser, zoals dat ook bij ramen werkt. Glas is in allerlei tinten beschikbaar en er zijn ook gemakkelijke ophangsystemen voor, daarnaast kun je kiezen voor het onzichtbaar vastlijmen van het glas voor je gevelbekleding

Houten Gevelbekleding:
De houten gevelbekleding is de meeste traditionele manier om uw gevel te bekleden.
Er is een zeer breed aanbod in allerlei soorten, kleuren en structuren wanneer u kiest voor hout. Het is relatief goedkoop en het geeft een natuurlijke uitstraling.


Kunststof gevelbekleding:
Kunststof gevelbekleding word steeds populairder en is zeer inventief. Er zijn diversen soorten namelijk soorten die tegen extreme weersomstandigheden en andere zijn weer geschikt om de luchtvochtigheid te reguleren binnen uw huis.
Kunststof gevelbekledingen zijn er in velen stijlen. Zo kun je kiezen voor de hippe, felle kleuren, of kun je kiezen voor een kunststof gevelbekleding met een houten uitstraling.
Kunststof is zeer gemakkelijk te onderhouden, ze zijn verkrijgbaar in alle vormen, maten en kleuren.