Een veelgebruikte term in de schoonmaakbranche is ‘vloeronderhoud’. Maar wat betekent het precies? We leggen alles wat je moet weten over vloeronderhoud uit in dit artikel!

Vloeronderhoud

Vloeronderhoud is eigenlijk niks meer dan wat je zou denken; letterlijk het onderhouden van een vloer. Er bestaan echter verschillende soorten vloeren, die allemaal weer een andere aanpak nodig hebben. Voor we daar naar gaan kijken, kijken we eerst even naar de redenen om vloeronderhoud te (laten) doen.

Waarom vloeronderhoud?

Veel mensen denken dat een vloer geen onderhoud nodig heeft. Even stofzuigen is toch genoeg? Echter is er niets in een kantoorpand dat dagelijks zoveel wordt gebruikt als de vloer. Daarom slijt deze ook erg hard. Een versleten vloer is natuurlijk niet mooi, en een nieuwe vloer is erg duur. Door de vloer dus goed te onderhouden gaan deze langer mee. Dit ziet er dus mooier uit, en bespaard geld op de lange termijn. Ook zal het pand hierdoor zijn waarde houden voor als je het ooit verkoopt. 

Verschillende soorten vloeren

Zoals we al kort beschreven bestaan er verschillende soorten vloeren. Een tapijt vloer heeft een hele andere aanpak nodig dan een linoleum vloer. Andere veel voorkomende vloeren zijn natuursteen en beton. Ook deze hebben weer een andere reinigingsmethode nodig! Het is dus belangrijk goed in kaart te hebben om welke soort vloer het gaat, en wat hiervoor nodig is.

Vloeronderhoud uitbesteden

Om een vloer echt goed te onderhouden kun je dit werk het beste uitbesteden. Zelf beschik je vaak namelijk niet over de juiste kennis en apparatuur. Als je het echt goed wil doen heb je bijvoorbeeld polijstmachines en speciaal schoonmaakspul nodig. Ambiance Schoonmaakdiensten kan jouw vloeronderhoud in Tilburg en omstreken uitvoeren. Zo weet je zeker dat het op de goede manier gebeurt, zodat jouw vloer in topconditie blijft! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *