Wanneer u één of meerdere panden bezit, heeft u niet alleen met het onderhoud van de panden te maken. Ook de bijkomende tuinen en groenvoorziening zal onderhouden moeten worden. Dit kan u zelf doen, maar hoogstwaarschijnlijk zal u een hovenier in dienst nemen, die met verschillende tuinmachines en gereedschap de groenvoorziening onder handen zal nemen.kruiwagen

Bij het tuinonderhoud komen verschillende taken kijken zoals bijvoorbeeld: grasmaaien, omspitten van de grond, zaaien van nieuwe planten, onkruid wieden, snoeien van verschillende planten etc.
Een echte hovenier weet precies in welk seizoen welke werkzaamheden belangrijk zijn voor de tuin, wanneer precies de bomen gesnoeid moeten worden, wanneer eventueel de bollen moeten worden geplant, en de planten gezaaid.
Wanneer u de tuinen opnieuw laat aanleggen door een hovenier of tuinarchitect kunt u er ook rekening mee houden dat er speciale planten worden geplant die weinig onderhoud nodig hebben. Hierdoor worden de kosten van het onderhoud gedrukt en zal de tuin er met niet al te veel onderhoud toch strak en verzorgd uit zien.