boeideelWellicht zijn de boeiboorden van uw woning aan vervanging toe en u bent op zoek naar meer informatie en mogelijkheden. We zullen hier de mogelijkhededen van een kunststoffen boeiboord bespreken. Hout kan hier prima door worden vervangen en vele kunststof boeiboorden zijn in diverse soorten te verkrijgen waardoor je toch dezelfde uitstraling aan uw woning kunt krijgen als houten boeiboorden.

Het boeiboord van je woning wordt ook wel een boeideel, boeiplank of een boeiing genoemd. Het boeiboord is de opstaande kant van een dakgoot en beschermt tegen vocht. Indien een boeiboord te maken heeft met houtrot kan dit goed vervangen worden door een kunststof boeiboord. Een kunststof boeiboord bevat vele voordelen, het grootste voordeel is dat dit erg onderhoudsvriendelijk is.

Kunststof boeiboorden zijn in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar en daarnaast kun je ook vaak kiezen tussen verschillende diktes. Doordat het boeiboord weersbestendig is zullen zon, zure regen en vocht geen invloed hebben op de boeiboorden. Daarnaast is het boeiboord erg gemakkelijk te reinigen en hoef je deze ook helemaal niet meer te schilderen, je bestelt ze gewoon in een bepaalde kleur!