Wanneer u uw woning wilt uitbreiden zonder, dat u daarvoor hoeft te verhuizen en zonder dat u daarvoor uw tuin kleiner hoeft te maken is het plaatsen van een dakkapel een goede optie. Door een dakkapel kunt u meer ruimte creëren op de plek waar u door een schuin dak normaal beperkt bent. Door een dakkapel wordt meer ruimte gecreëerd en tevens heeft u door een dakkapel veel meer lichtinval. Wilt u een dakkapel plaatsen of heeft u al enige tijd een dakkapel, dan is het handig om te weten hoe u het beste het onderhoud kunt doen.

Dakkapel onderhoud

Hieronder volgen enkele tips voor het onderhoud van een dakkapel met kunststof kozijnen:

Men kan de dakkapel reinigen door fijne reiniging en vaatwasmiddelen, die men met water kan verdunnen. Voor het reinigen van nieuwe kunststof vensters wordt er vaak aangeraden om hier een speciale reiniger voor te gebruiken zoals bijvoorbeeld een reinigingsmiddel van GEALAN.

Let er bij het reinigen goed op dat de dichtingen niet met geconcentreerde reinigingsmiddelen of olieachtige substanties in aanraking komen. Men moet er op letten dat wanneer men glasreinigers gebruikt, deze niet te sterk worden ingezet bij de dichtingen.