Als je besluit om conventionele verlichting door LED verlichting te vervangen zal je al snel merken dat je heel wat bespaart op energiekosten en onderhoud. Goede verlichting is heel erg belangrijk voor parkeergarages. een gelijkmatige lichtverdeling zorgt er namelijk voor dat mensen hun eigen voertuigen goed kunnen herken en ook de bewegwijzeringen. Zo als

bekend, is verlichting in parkeergarages 24 uur lang in gebruik, dit maakt het ook zeker belangrijk dat er goede kwaliteit led verlichting in de parkeergarage hangt.

De achtergrond van parkeergarageverlichting

Parkeergarages zijn vaak donkere ruimtes die moeilijk te verlichten zijn. Parkeergarages waren vaak altijd verlicht door Tl lampen. Dit was altijd een van de meest gebruikte verlichtingstechniek. Tegenwoordig wordt er veel meer gebruik gemaakt van led verlichting. Nadelen van TL verlichting is dat de levensduur en het energieverbruik. Led verlichting is namelijk veel lager in energieverbruik en heeft ook een veel langere levensduur dan TL lampen. Mede daarom is led verlichting het perfecte alternatief voor TL lampen.

Voordelen duurzame verlichting in een parkeergarage

Er zitten veel voordelen vast aan het gebruik van led verlichting in een parkeergarage, naast dat je hiermee storingen voorkomt doordat ze bijvoorbeeld gaan flikkeren of uitvallen bespaar je ook heel veel energie, in het begin zal ledverlichting wel iets duurder zijn maar dit verdien je 1-3 jaar terug. Dit komt mede omdat led verlichting een veel langere levensduur heeft, geen onderhoudskosten en led verlichting heeft ook geen opwarmtijd nodig. Daarnaast zijn er ook veel voordelen voor de gebruikers van de parkeergarage. Met goede verlichting van een parkeergarage voorkom je persoonlijke letsel schade en ook  blikschade, zorg je voor goede en duidelijke beelden op de beveiligingscamera’s, is een parkeergarage door goede verlichting ook hufterproof en hier komt natuurlijk bij dat hierdoor mensen zich veel veiliger voelen in een parkeergarage. Dit zijn natuurlijk allemaal hele belangrijke voordelen van goede verlichting in een parkeergarage.

Nog even de voordelen van led verlichting

Het lage stroomverbruik van led verlichting is natuurlijk een van de grootste voordelen aan ledverlichting. Het lage stroomverbruik zie je eigenlijk al direct terug op de energierekening. Naast dat led verlichting dus qua energiekosten veel goedkoper is, geeft ledverlichting ook veel minder warmte af, hebben ze een veel langere levensduur en is er veel meer keuze qua lichtkleur. Alsof dat nog niet genoeg is geven led lampen geen uv straling af en zijn ze veel beter voor het milieu, dit komt mede door het lage energieverbruik maar ook omdat led verlichting beter recyclebaar is.