gevel onderhoudOm je woning of je bedrijfspand goed te onderhouden is ook het onderhoud aan je gevel erg belangrijk. Wie de gevel en het dak zal verwaarlozen zal wellicht zelf ondervinden dat dit voor behoorlijk ernstige problemen kan zorgen zoals lekkages, schimmels, rotting en ga zo maar verder. Vaak kost het achteraf repareren meer dan het onderhoud van de gevels en daken. De schade zal immers groter zijn als je hier een periode niets aan doet.

Doordat we in Nederland een redelijk vochtig en wisselend klimaat hebben staat een gevel onder constante druk. Niet alleen het houtwerk zoals kozijnen en dakranden maar ook de voegen van de stenen kunnen het zwaar te verduren hebben. Voegspecie is namelijk gemaakt uit natuurlijke materialen en door weersinvloeden worden die aangetast. Reinigen of impregneren kan bij het onderhouden al voldoende.

Wil je dat je woning of je bedrijfspand er zo verzorgd mogelijk uit blijven zien dan kun je er misschien aan denken om te zorgen voor kunststof gevelbekleding. Dit hoeft nooit geschilderd te worden en is daarnaast erg mooi in de afwerking van je woning. Je ziet hier dan ook geen verflagen afbladderen en je hebt geen last van glansverlies. Een mooie en gebruiksvriendelijke optie dus.