De beslissing is dan eindelijk genomen en het besluit staat vast. Het huis gaat verkocht worden. Deze beslissing brengt echter behoorlijk wat gevolgen en beslissingen met zich mee die van invloed zullen hebben op welke termijn en voor welk bedrag het huis verkocht kan worden. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor het verkopen van uw huis.

Het kiezen van een makelaar

Bij het verkopen van uw huis is het verstandig om als eerst een makelaar in te huren. In sommige regio’s is er enorm aanbod van makelaars. Ga met een aantal makelaars in gesprek en kijk met welke de beste klik is. Wilt u dat de woning op funda komt te staan, kies dan voor een NVM makelaar. Na overleg met de makelaar kan bepaald worden hoe deze betaald worden. Dit kan gaan over een percentage van het verkoopbedrag of een vast bedrag.

Zorg voor goede foto’s

Op online vlak zijn de foto’s het meest bekeken onderdeel. Het is dan ook belangrijk om een goede indruk te maken met de foto’s. Hiervoor hoeft u geen professionele fotograaf in te huren. Zorg gewoon dat alles van uw woning goed in kaart is gebracht met goed licht.

De foto’s zorgen voor de eerste indruk, zorg dus ook dat de foto’s neutraal zijn en niet te veel persoonlijke spullen erop te zien zijn.

De bezichtiging van uw woning

Er zijn een aantal potentiële kopers die uw woning hebben gevonden. Nu volgt de volgende stap. De bezichtiging zorgt ervoor dat de potentiële kopers een nog betere indruk krijgen.

Het is uiteraard mogelijk om zelf de rondleiding te doen. Dan is het van groot belang dat u zich goed voorbereid en een rustige omgeving creëert. Probeer bijvoorbeeld voor een oppas te zorgen voor uw kinderen of huisdieren. Het is natuurlijk altijd mogelijk om de bezichtiging te laten uitvoeren door de makelaar. Zij zijn ervaren in het verkopen van huizen en kunnen wellicht de potentiële kopers precies vertellen waar zij naar op zoek zijn.