De badkamer lijkt met al dat water al snel school, dit is helaas niet zo. Ook de badkamer heeft net zoals alle andere ruimtes in je huis zo nu en dan een flinke schoonmaakbeurt nodig. Hieronder vindt je hoe je deze het beste kan uitvoeren, als je het zelf liever niet uitvoert kan je het schoonmaken van je badkamer ook uitbesteden aan bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in Tilburg.

Het ontkalken van je badkamer

In kraanwater zit kalk, dus om kalk in je badkamer tegen te gaan zal je hard aan de slag moeten om deze ook daadwerkelijk tegen te gaan. Het beste is om een ontkalker op de tegels, in de douchebak, op de douchekop en in de wasbak te sprayen en dit vervolgens een kwartiertje te laten intrekken en het vervolgens met heet water af te spoelen. Ga je liever niet aan de slag met geproduceerde ontkalker dan kan je ook je eigen ontkalker maken. Hierbij moet je één deel water en één deel schoonmaakazijn met elkaar mengen. het mengsel kan je dna in een spuitflacon gieten en dit kan je op de vieze tegels sprayen om dit vervolgens goed te scrubben en tenslotte ook dit af te spoelen met heet water. Heb je hele erge kalk dan kan je heel veel schoonmaakmiddel hierop aanbrengen en een paar uur laten intrekken.

De voegen van je badkamer schoonmaken

Als de kalk eenmaal weg is betekent dit niet dat alle voegen in je doucheruimte ook schoon zijn. Hiervoor zijn er twee oplossingen om deze vieze voegen schoon te maken. Je kan wat toiletreiniger aanbrengen op deze vieze voegen en dit even laten intrekken of je doet wat schoonmaakazijn op de vieze voegen. Bij beide opties moet je met een grove borstel en water de vieze voegen schoon borstelen.

De filter van je badkamer schoonmaken

Het is in ieder huis aan te raden om van boven naar beneden schoon te maken, dus ook in je badkamer. De meeste badkamers hebben een filter in het plafond die ervoor zorgt dat koude lucht en stoom worden afgevoerd. Omdat er in een filter dus zowel koude als warme lucht aanwezig zijn is er ook stof aanwezig en is de filter dus vaak stoffig. Daarom is het belangrijk dat ook deze regelmatig schoongemaakt wordt. Dit kan je doen door de filter los te maken, af te stoffen en af te spoelen onder de kraan om deze vervolgens weer goed droog te maken en terug te plaatsen in het plafond. Doordat je de filter schoonmaakt voorkom je dat stof door heel je badkamer wordt verspreid.