Omdat schilders in de winter vaak aanzienlijk minder opdrachten binnen weten te halen, is ooit de campagne ‘de winterschilder’ opgericht. In de campagneperiode (vaak de herfst en de winter) bieden schilders hun werk aan tegen lagere tarieven dan gewoonlijk, om mensen over de streep te trekken een schilder in te huren. je verdient immers meer geld met werken tegen een verlaagd tarief, dan wanneer je de hele winter binnen zit.
Normaal gesproken richt deze campagne zich via verschillende media (radio, televisie, internet, folders, stickers, etc.) op de particuliere consument, maar de winterschildercampagne 2011/2012 gaat zich ook richten op de zakelijke markt. Dit omdat er de afgelopen jaren een aantal succesvolle wintercampagnes zijn gedaan bij bedrijven. Om de campagne onder de aandacht te brengen zullen woningbouwcorporaties en zakelijke adressen en acquisitiemailing ontvangen.
Dus of je nu een particulier bent of een bedrijf en op zoek bent naar een winterschilder in Arnhem of in Zaandam, het is zeer aantrekkelijk om een winterschilder in de buurt te zoeken en je pand van binnen of buiten op te laten knappen tegen een gereduceerd tarief. Niet alleen ziet je woning of bedrijf er een stuk frisser uit, je helpt ook de economie draaiende te houden.