Belangrijk schilderwerk bij het onderhouden van uw vastgoed is buitenschilderwerk. Een combinatie van de juiste verf, goed gereedschap, zorgvuldige werkwijze en optimale omstandigheden buiten zorgen voor kwalitatief buitenschilderwerk.

Voorafgaand aan het buitenschilderwerk

Een kleine controle voorafgaand aan het schilderwerk toepassen om zwakke plekken, beschadigingen of eventueel houtrot te ontdekken bij het huidige schilderwerk. Zowel nieuw als bestaand werk dat geschilderd moet worden dient schoon, ontvet en vrij van zwaktes te zijn.  Eventuele ongelijkheden in het oppervlak kunnen met bijvoorbeeld plamuur worden geëgaliseerd.

Keuze en onderhoud van verfgereedschap

Op de verpakkingen van verf en gereedschap staan vaak al tips en aanwijzingen met betrekking tot het gebruik ervan. Niet alleen kwaliteitsverf is belangrijk, een professionele kwast is dat net zo. Het is een kleine investering, maar een kwaliteitskwast gaat jarenlang mee en geeft het beste resultaat. Reinig verfgereedschap altijd grondig en volgens de aanwijzingen op de verpakking, let op welk reinigingsmiddel hierbij wordt aangeraden.

Zorg voor het mooiste resultaat

Voor een egale kleur bij dekkende verven en ook voor de glans bij transparante of blanke lakken, is het belangrijk de verf van te voren altijd goed door te roeren. Een mooie grondlaag zorgt ook dat de aflak laag mooi aangebracht kan worden. Blijf hierbij niet te lang op dezelfde laag strijken, zo worden strepen voorkomen. Vermijd tenslotte het schilderen in de volle zon, de verf droogt dan zo snel dat er blaasjes kunnen ontstaan.