Wanneer u in het bezit bent van meerdere panden of misschien heeft u een pand of woning geërfd van een dierbaar persoon zal u soms met het leeghalen van het huis of pand zitten. In beide gevallen zal u misschien weinig tijd en zin hebben om deze klus zelf op te knappen. 

Bij het huis leeghalen van een overleden persoon komen vaak veel emoties kijken waardoor het erg moeilijk wordt om van bepaalde spullen afscheid te nemen. Hierdoor is het vaak makkelijker om iemand in te huren die voor u het huis kan leeghalen. Natuurlijk kunt eerst zelf de spullen die u graag zou willen hebben meenemen, waarna u vervolgens een woningontruimer kan inhuren om alles op een professionele wijze te verwijderen. Veel woning ontruim bedrijven zorgen ervoor dat uw spullen een tweede leven krijgen door uw inboedel naar organisaties te brengen zoals de kringloop, het Leger des Heils of de Clini Clowns. Zo komen deze spullen terecht bij mensen die ze hard kunnen gebruiken en worden de spullen in ieder geval niet direct naar de stort gebracht.

Ook wanneer u bijvoorbeeld meerdere panden in bezit heeft en deze verhuurd komt het wel eens voor dat een woning moet worden leeg gehaald wanneer u bijvoorbeeld wanbetalers heeft of de bewoners komen ter overlijden. In zulke gevallen kunt u ook een woningontruimer inzetten.